Project Description

OVER HET PROJECT

De opdrachtgever voor dit project ontwikkelt en produceert hoogwaardige vloerbeschermingsproducten voor meubels. Hoekman Machinebouw heeft een lijmstraat ontwikkeld, gebouwd en geleverd die deze producten geautomatiseerd kan verlijmen.

Om kostbare vloeren te beschermen tegen krassen, veroorzaakt door allerhande meubels, heeft de opdrachtgever beschermvoetjes ontwikkeld. Deze beschermvoetjes voor montage onder meubels bestaan uit twee delen. Deze delen worden verlijmd en het verlijmen van deze delen is een eenvoudig te automatiseren stap. Hierbij kunnen belangrijke factoren, zoals hoeveelheid lijm, drukkracht en uithardingstijd, nauwkeurig gestuurd worden.

Onze rol in dit project

Hoekman Machinebouw heeft in samenwerking met de opdrachtgever een stand-alone machine ontwikkeld die beide voetdelen aanvoert, verenkelt, verlijmt en het samengestelde product afvoert. Deze machine moet veilig en eenvoudig te bedienen zijn en voldoende productiecapaciteit hebben. Ook is de betrouwbaarheid en efficiëntie van groot belang. Hoekman Machinebouw is erin geslaagd een veilige, compacte en betrouwbare oplossing te ontwikkelen en te bouwen.

Project details

Klant

Scratch no more

Categorie

Speciaalmachines

Project link

www.scratchnomore.nl

PROJECTFOTO’S