Project Description

OVER HET PROJECT

De opdrachtgever voor dit project is een dak- en wandpanelenproducent. Hoekman Machinebouw heeft voor deze klant diverse aanpassingen doorgevoerd aan de productielijn van isolatiepanelen. Een van deze aanpassingen is de breedtegeleiding voor platenwals die hieronder wordt beschreven.

De betreffende productielijn vervoert de isolatiepanelen over een band, waarlangs diverse stadia uit het productieproces worden doorlopen. Het probleem bij deze producent ontstond op het moment dat aan de zijkant van de platen een rand werd gefelst die ervoor moest zorgen dat de panelen tijdens de montage netjes in elkaar passen. Doordat er tamelijk veel spanning op de platen stond, werden de platen in ongewenste richting over de band bewogen. Hierdoor vertoonde de gefelste rand langs de platen regelmatig afwijkingen en moest een te groot percentage panelen afgekeurd worden.

Onze rol in dit project

Hoekman Machinebouw heeft in samenwerking met de technische dienst van de opdrachtgever een oplossing ontwikkeld voor het probleem met de gefelste rand langs de platen. Hierbij was het een grote uitdaging om een oplossing te ontwikkelen die ervoor zorgt dat de platen op hun plaats worden gedwongen, terwijl de randen van de platen onbeschadigd blijven. Een andere complicatie

Project details

Klant

Falk Bouwsystemen

Categorie

Speciaalmachines

PROJECTFOTO’S